livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Rosor på en söndag 22#blogg100

Publicerad 2017-03-26 23:20:39 i Allmänt,

Idag har jag jobbat med Balla gänget, en grupp för ungdomar och vuxna med eller utan funktionsnedsättning. En underbar grupp, lätta att få kontakt med och de är glada och tacksamma för allt man gör. 
 
När jag kom hem var huset tomt, min man hade åkt iväg på gudstjänst! Jag hade precis hunnit börja laga middag när han kom hem, med en stor bukett djupröda, vackra rosor.
Det är över 30 år sen jag sa JA till honom och fortfarande kan jag tacksamt förundras över att jag får ha honom i mitt liv. 
Jag visste inte vad jag sa JA till, men inte en dag har jag ångrat mig och jag tänker att man djupt inom sig vet när det är en människa man kan växa tillsammans med.
Jag tänker att det är det äktenskapet handlar om att stötta varandra och att hjälpa den andre att bli den han är tänkt att vara. 
Inte alla dar har var lätta eller enkla, vissa perioder har livet bara liksom rullat på. Ibland har det gått tungt så jag nästan tänkt att livet stannar upp ett tag. Men det gör det inte - och genom allt har vi haft kärleken till varandra som burit. 
 
Så underbart härligt med de olika perioderna i livet, som alla har haft sina glädjeämnen och bekymmer. Nygifta, att bo ihop och lära känna varandra ordentligt, småbarnsföräldrar med vaknätter men också många glada stunder. Tonårsperioden, stundvis jobbig, men många och långa samtal. Sedan kommer perioden när barnen flyttar hemifrån och ska hitta sina egna liv. Tomheten som blir när de packar sina väskor. Glädjen i att upptäcka, de klarar sig och vi, min livskamrat och jag, vi har varandra och livet tar en ny vändning! 
 
Så en vanlig söndag kommer han med en ljuvlig bukett rosor och jag vet villken kärlek dessa rosor står. Jag berörs återigen och känner en bubblande glädje inom mig. Ja, fortfarande efter snart 31 år.........

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2017-03-27 06:30:12

Fin betraktelse. Gillar din formulering om att ni hjälpt varandra till att vara den person de är tänkt att vara. Så är det nog mycket att stötta varandra genom både nöd och lust. //Ingela

Svar: Så är det- och man lär sig hela tiden 😊
Sonja

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela