livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Valborg 2017

Publicerad 2017-05-03 22:25:12 i Allmänt,

Helgen som gick går nog till historien som den kallaste och snörikaste Valborg i mannaminne. Jag har bott drygt 30 år i Luleå - till Valborg finns det endast enstaka snöfläckar kvar och vägarna är bara. Så icke i år, på tomten har vi åtminstone 30 cm snö kvar, och hittills har det varit nästan nödvändigt att köra med vinterdäck.
Jag klagar inte, mera ett konstaterande att så är det i år. Vi har ett varmt hus att bo i och sommaren blir säkert fin.
 
På Valborgsmässoafton hade vi tänkt grilla utanför Porsökyrkan, men den kylslagna väderleken fick oss att snabbt ändra beslut och värma korvarna i ugn för de drygt 60 församlingsborna som firade med oss. 
 
Under gudstjänsten fick vi också njuta av några vackra vårsånger och lyssna till en predikan som lovade hopp, därför att Jesus vann över döden och allt det onda.
 
Väl hemma igen blev det eldi kaminen och en trevlig kväll på två med den bäste .
På första maj hade vi ett gäng glada ungdomar här och grillen på altanen blåstes i gång - visst grillad falukorv ÄR GOTT! 
 
Igår på morgonbönen i kyrkan kom vi in på ett intressant samtal om prövningar och frestelser och skillnaden däremellan.
Slutsatsen blev ungefär så här - sjukdom och prövningar av olika slag hör till livsvillkoren och få kommer undan. Vi kan inte påverka det, vi får finna oss i det som sker och ändå våga lita på att Gud finns med i det .
 
Ibland kan vi kanske tycka att något är en prövning men tänker vi mer noga efter så är det kanske att vi har fallit i en frestelse för något. Ibland gör vi val i livet som inte är bra för oss, innerst inne kanske vi vet det, men det är så lockande att testa, bara lite. Så helt plötsligt är vi mitt uppe i något som inte alls känns bra. HUR kunde Gud låta det bli så här. men om vi tänker efter eller speglar oss mot budorden, våra levnadsregler, så kanske vi inser att vi själva rår för att vi hamnat där vi är. 
 Vad tänkter du om livet- om prövningar och frestelser?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela