livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Hösttankar, resa, fester och bygge

Publicerad 2017-10-07 21:13:52 i Allmänt,

Här sitter vi med tända ljus och tittar tillbaka på september, som susade, regnade förbi, men innehöll så mycket. 
 
Jag börjar med det som varit allra, allra bäst - vår semestervecka på Kreta. Vi har varit på många sol- och badresor, men ingen som varit så perfekt som denna. ALLT var bra, hotellet, maten, solen, närheten till sandstrand, temperturen i vattnet och framförallt - ressällskapet - min älskade livskamrat. 
 
Vi började varje dag med en rask promenad, precis i soluppgången, ett dopp i havet i det ljumma vattnet och sen frukost.
 
Efter frukosten lite vila på maten innan dagen i solstolarna.  Småprat, böcker, korsord och musik på stranden, eller "bara vara". Ulf glömde sin mobil hemma och min låg mest på rummet, dessutom var det väldigt dålIg täckning.  Total mediavila, bara det värt så mycket!
Före middagen lite slapp på rummet, innan vi fräschade upp oss och gick och åt middag - på hotellet. Vi hade halvpension. Sen lite häng på balkongen innan sovdags. 
 
Ni hör ju själva - en veckas underbar retreat, och vi njöt av varandras sällskap. 
 
September har fortsatt med carportsbygget för husbilen. Varje dag efter jobbet, blir det byte till arbetskläder och ut och snickra, det gäller att ta tillvara de ljusa timmarna. Och jo, Ulf är arbetsledare och jag är hantlangare, men jag känner att jag gjort nytta. Jag trivs med att vara ute och jobba tillsammans. Våra grabbar har gjort stora insatser när de dykt upp här.
Hör sätts takbalkarna på plats och en annan eftermiddag kom de och gjorde klart takläkten, underbart med unga, starka krafter som vill hjälpa till. 
 
September har också varit festernas månad, två 40-årskalas, ett 50-årskalas och ett bröllop har vi hunnit med. Så roligt att träffa både släkt och goda vänner. 
 
Bröllopet vi var på präglades av, förutom kärlek och glädje, så mycket tacksamhet. Bådas pappor har varit/ är sjuka på olika sätt och de har kastats mellan hopp och förtvivlan om alla skulle kunna vara med den här dagen. 
Men alla kunde vara med och fira, förbönernas kraft lyftes fram, tacksamhet och glädje över att få vara tillsammans denna glädjens dag. 
Vi tar så mycket förgivet, det är först när sjukdom drabbar oss som vi förstår tacksamheten över hälsan. 
 
 
 
Här är dom, också en systerdotter- vacka Ida med sin fina Josef - Gud välsigne er och ert äktenskap!!

Kommentarer

Postat av: Hanna

Publicerad 2017-10-07 22:47:30

Låter som ni haft en härlig septembermånad med bygge, bröllop och underbar resa! Hoppas er höst fortsätter så fint.

Svar: Tack - ibland rullar det på o det känns gott 😊
Sonja

Postat av: Malin Lundskog

Publicerad 2017-10-08 11:45:26

En all inclusive-månad minsann. Sådär som livet kan vara - tack för att du delar med dig!
//Malin

Svar: Ibland stämmer liksom allt - tacksam 😊
Sonja

Postat av: Fitnessfia

Publicerad 2017-10-09 14:24:26

Vilken fin månad ni verkar ha haft, trots dåligt väder. Tack för titten!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela