livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Bröllop

Publicerad 2017-09-06 20:56:17 i Allmänt,

Förra helgen gjorde vår husbil sin premiärtur till Jakobstad och det lär nog inte bli den sista. Vi njöt av att kunna stanna och fika var vi ville. En sen middag blev utanför ett hotell vid Hiekkasärkät med vidunderlig utsikt över sanddynerna och solnedgången i havet.
 
Väl framme parkerade vi på gården till vår dotter och hennes man. Vi hade gott om tid att umgås med lilla Noomi och hennes föräldrar men hade ändå vårt eget lilla hem med oss - helt perfekt. 
 
Den största anledningen till resan var en systerdotters bröllop - Sara som gifte sig med sin Johan - ett strålande vackert par och en mycket trevlig bröllopsfest. 
Det är stort med vigsel - att säga JA till varandra inför Gud och den närvarande församlingen. Att bjuda in den Gud som är kärlekens ursprung i sitt förhållande och be om hans välsignelse över det gemensamma livet. 
 
Ju äldre jag blir desto mer berörs jag på bröllop. Jag delar lyckan som strålar om de unga tu, men tänker även på att livet kan vara tufft ibland, var och en får vi möta olika utmaningar som vi ska ta oss igenom.  Jag tänker att en av hemligheterna med ett lyckligt äktenskap är att man kan dela även de tuffa perioderna.
När vinden viner och går hårt åt kärleken gäller det att sätta mer ved på elden och inte låta sig föras bort av de kalla vindarna. 
 
Jag gladdes den här kvällen, njöt av trevligt program, fina sånger och humoristiska tal. Tacksam att också få möta släkt och vänner, 
Mitt i allt det glada grät mitt hjärta med dom i min närhet som har det jobbigt, som kämpar med sjukdom och prövningar. Den gamla psalmen kom i mina tankar: Sorgen och glädjen de vandra tillsammans, medgång och motgång här tätt följas åt......
 
Sällan är himlen helt blå utan ett enda moln på himlen - men tack och lov är sällan himlen helt svart utan en enda liten ljusstrimma!!! 
 
Allt gott åt det nygifta paret!! 

Kommentarer

Postat av: Helena Roth

Publicerad 2017-09-06 22:04:48

Visst är det så - livet består av hela paletten!
<3

Postat av: Webbtanten

Publicerad 2017-09-07 06:22:21

Härligt med premiärturen för husbilen! Idag ska vi till Elmia-mässan och troligen blir det köp av husbil. En sån frihet. Bröllop är alltid fantastiskt, jag kan ibland googla fram youtube filmer med bröllop bara för att det är så mycket glädje i det!

Svar: Åå, lycka till med köpet och håll fast vid de krav ni har 😊
Sonja

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela