livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

2017- året som gick

Publicerad 2018-01-03 19:09:56 i Allmänt,

Behöver jag säga att det känns nästan som igår jag senast skrev "året som gick" - känslan av att tiden går fort ökar visst med åldern. Hoppas det också lär oss att ta vara på det som är viktigt i livet på ett bättre sätt. Jag tänker tillbaka på 2017 som ett "vardagsår", livet har rullat på och det är gott nog. Ett par händelser är det dock som sticker ut.
 
Vi sålde stugan i Kållby, stugan som varit vår rastplats i 20 år, det känns fortfarande som rätt beslut, men när jag ser fina sommarfoton av den samlade familjen i olika konstellationer, nyper det till i bröstet. Ett stänk av vemod, åren som gick, barnen med kompisar, mina syskon med sina familjer, vänner, samtalen under långa bastubesök eller på altanen mot ån.... I miss it!!!!
 
 
 
Men människorna finns kvar, det krävs kanske lite mer för att ses, enkelheten att slinka förbi finns inte, men ändå!!
 
VI blev med husbil, och det känns fantastiskt roligt, vi håller fortfarande på och lär oss! I november var vi på en riktig vintercamping till Levi. Vi hade några hundra meter till skidspåren och 10 steg till servicebyggnaden där det fanns en underbar finsk sauna som användes flitigt efter turen i spåren. 
Det var minus 15 grader kallt, men Knausen höll värmen- ett vintertäcke fick den dock, för att slippa kallras från de stora fönstrena fram. Det lär nog bli fler turer till skidorter!
 
Under november- december har vi också fått njuta av de båda barnbarnen med sina föräldrar och det är vi glada för. 
 
Julen firade vi dels i Porsökyrkan med samling kring krubban och den gemensamma jullunchen efteråt i gemenskapens tecken.  Man kan verkligen säga att ledord för den dagen är gemenskap - vissa kommer för att de är ensamma, vissa för att plånboken varken räcker till julmat eller julklappar, men alla längtar efter gemenskap! 
 
Det känns gott att få vara i det sammanhanget och sprida julevangeliet - Jesus är född - Gud blev människa - för vår skull. Han vet vad det är att vara människa, har delat vår vardag, han vet vad glädje och sorg är, ångest, oro och lycka - inget är främmande för honom.
 
Julafton fortsatte hemma med svärmor och de två äldsta barnen med sina respektive och lilla Noomi fick vi glädjas åt denna kväll.  Våra "småpojkar" som jag kom ihåg att jag kallat dom ganska länge, firade hos sina respektive svärföräldrar - det kändes konstigt - tomt - men jag tycker det är en bra ordning!!
 
Nyåret hade jag och Ulf planerat att åka ner till Jakobstad och fira traditionsenligt med mina syskon. Det blir inte alltid som man tänkt sig. Natten till fredag vaknade jag med feberfrossa, jag skakade så Ulf också vaknade. Tur var det, han hämtade tabletter, vatten och stoppade om mig ytterligare. Sen har jag legat däckad i influensa!
Inte kul, men det är sällan jag drabbas så jag ska inte klaga. Ulf har också varit hängig, men tack och lov inte lika dålig som jag, han har orkat handla och fixa lite mat då och då.
I år blev det enbart en utegran, här nedtyngd av snö, men den har ändå spritt sitt ljus in i vårt vardagsrum!
 
Så ser vi med tillförsikt fram mot 2018,  hoppas och ber om ett välsignat år! 

Kommentarer

Postat av: Fitnessfia

Publicerad 2018-01-03 21:23:33

Det låter som att du haft ett bra år, med vissa tuffa beslut men också med roliga sådana. Kul med husbil, vilken frihet!

Svar: Så är det, ibland måste man beskära sitt livsträd för att något nytt ska komma
Sonja

Postat av: Malin Lundskog

Publicerad 2018-01-03 21:43:56

Vilket år! O vad mysigt med familj på alla håll o kanter... Och wow för snön!

Svar: Visst, nära relationer är viktigt 💕! Jo härligt med snö när man gillar skidåkning!
Sonja

Postat av: Ingela

Publicerad 2018-01-05 11:46:45

Så spännande med husbil. Jag vill också ha en. Kom förbi och hälsa på oss i Holmsjön med den så kan vi turista i Umeå med omnejd.

Svar: Vi har faktiskt pratat om Umeå, vi hör av oss 😊
Sonja

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela