livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

40-årsjubileum, Nattkyrkan och paus

Publicerad 2019-08-30 12:11:00 i Allmänt,

Augusti har haft flera roliga inslag. Tidigt i våras fick jag en inbjudan till en träff,det är 40 år sen vi tog vår examen som barnträdgårdslärare, som det hette på den tiden. Och utbildningen låg i Jakobstad
När man får en sån inbjudan så hisnar tanken, 40 år, sen jag tog examen!! Visst på ett sätt är det länge sen, men 40 år.
Efter lite funderande bestämde jag mig för att åka, Ulf följde med- ett jättebra tillfälle att också träffa dottern med familj och lite andra vänner. 
 
Några av mina kurskamrater har jag träffat under livets gång, några av dom är jag vän med på Facebook, men många hade jag inte sett på 20-40 år. ( vi hade även 20 års jubileum)
En märklig känsla när jag ser en kvinna som jag vet har gått samma årskurs som mig, men det känns ändå som jag aldrig har sett människan!! 
Jag får namnet, en kram och vi börjar prata och så efter en stund så tonar det fram en bild i huvudet av en 20-årig tjej och allt faller på plats. Personligheten, rösten och gesterna är dom samma. 
Många kände jag ändå igen direkt, vissa behövde jag bara höra rösten på avstånd så visste jag vem det var och andra hade förändrats en hel del....
Det var så roligt att ses, att höra hur livet har varit och hur det är nu. Vi pratade familj, barn och barnbarn, vad har varit viktigt i livet, hur blev vårt yrkesliv och hur tänker vi framåt.
Några delade berättelser när livet har tagit en paus, när sjukdom och sorg har gjort att man hamnat i ett vaccum en tid. Men också hur vi går vidare
Vi sjöng dom sånger vi sjungit under utbildningen och sorlet var på en hög nivå hela tiden. Vi träffades först för kaffe, fika och välkomnande och fortsatte kvällen med middag på stadshotellet.  Jag är så glad att jag åkte.
 
Här är ett foto som Märtas dotter Sandra Lybeck tog av oss i Rosenlunds trädgård
Av 54 examinerade är 52 st i livet och 25 glada "tossor" träffades och ses här på fotot 
 
I augusti är en av mina arbetsuppgifter att. ta emot studenterna på LTU, en av dom roligare och mycket givande uppgifterna är att jobba i Nattkyrkan. 
Vi finns med tält, kaffe, te och lyssnande öron utanför krogen STUK. När studenterna köar för att komma in möter vi dom och bjuder på kaffe eller te.
Det blir så många möten, många korta men en del långa och givande. Alla är positiva över att kyrkan finns där och jag tänker att det påminner dom om att det finns någon att vända sig till.
Både att det finns en kyrka, men även att det finns en Gud som bär. I samtalen märker man att många ändå har någon erfarenhet av kristen tro, men repliken, jag är inte troende men...... Kommer rätt ofta.
Ett par killar undrade om de kunde bikta sig (lite på skämt), men sen blev det ett allvarligt samtal om vad bikt är. Hmm, det är väl när man får förlåtelse för sina synder sa den ena killen, Nej nej säger den andra, du måste först erkänna och bekänna dina synder, för att kunna få förlåtelse!
En rätt klok insikt, ska vi kunna gå vidare och bli befriade från det som tynger oss så måkte vi först inse vad det är.
Jesus finns alltid där och har redan försonat allt om vi bara vill sträcka ut vår hand och ta emot frälsningens gåva.
Här är det glada gänget jag fick jobba med på lördagkväll och natt.
 
Sen blev det en paus! 
Jag var inte pigg när jag for iväg på lördag, ont i halsen och lite halvtrött, skam den som ger sig tänkte jag, tog Ipren och for iväg. Och visst, jobbpasset gick rätt bra, men sen kom bakslaget.
Jag vaknade på söndagmorgon med fruktansvärt ont i halsen, huvudvärk och allmän sjukdomskänsla i kroppen. 
Det blev fyra dagars vila, mycket sängläge och ingen cykelträning! 
Samtidigt är jag oändligt glad och tacksam att det kom nu och inte nästa vecka när vi ska iväg till Tyskland. Jag kanske behövde en paus .....
Helgen som kommer är rätt fullspäckad, i morgon områdesdag på Björkskatan - Porsön, med öppen bagarstuga. På söndag hamburgergrillning och första gudstjänsten i Porsökyrkan. 
Parallellt med det, möten på Lule fridsförbund där vår serveringsgrupp ansvarar för ett fikapass - ibland vill man klona sig. Men det blir till att vara lite grann på båda ställen. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela