livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

2018- året då jag blev 60

Publicerad 2019-01-16 20:16:00 i Allmänt,

Bloggen har legat nere nästan ett helt år, men en årskrönika ska jag väl åstadkomma. Sen får jag se om jag lyckas fånga inspirationen som kommer ibland.
 
Året har varit händelserikt med många glada tilldragelser - tre barnbarn till har vi fått- två tjejer och en kille. Dessa efterrätter berikar livet så otroligt mycket. 
 
Vårvintern minns jag som solig och fin och MASSOR av snö, det blev en del skidåkning och även promenader på den fina isvägen i Luleå 
 
Under påskledigheten åkte vi ett par dagar med husbilen till Pullinki och senare i april var vi nästan hela familjen i Ylläs några dagar. Underbara dagar med myket utevistelse 
Trots att vi hade så mycket snö som kom våren, som vanligt här i norr väldigt plötsligt. En tidig morgon i maj tog vi oss till fågeltornet i Gammelstaviken och njöt av naturens uppvaknande. Kvittrande fåglar och en vaknande natur- kan man annat än fyllas av förundran och tacksamhet
 
 
Maj var även månaden då vi samlades till kvinnoläger i Seskarö - ca 40 kvinnor i åldern 20-nästan 70 år tillbringade ett dygn tillsammans för att dela tro och liv.
vi fick lyssna till föredrag om Guds checklista- 10 steg till ett liv i balans. Mycket tänkvärt hur de tio budorden kan hjälpa oss att få ett gott liv.
Vi fick be tillsammans, skratta och även dela livsberättelser och delta i ett mycket roligt träningspass - en minnesvärd träff
Så kom juni och dagen när jag fyllde 60- ska jag fira eller inte- alltid denna fundering. Jag kom då ihåg tant Mona från min hemby som alltid firade födelsedagar. Hon sa att det finns så många vardagar så varför inte ta tillfället i akt och fira när man har chansen. Efter lite övertalning från min kära livskamrat och våra barn så bestämde jag mig för kalas.
 
Det skulle bli ett trädgårdsparty på midsommarafton!! När dagen närmade sig och vi kollade vädret så blev vi lite fundersamma, men vi lånade ett partytält - det skulle nog gå bra!!
MIdsommarafton kom med ett fruktansvärt regn och en blåst som höll på att slita iväg hela tältet, våra tappra söner grillade utomhus, men sen flyttade hela festen in i huset. Det blev trångt - och mysigt!
Noomi och Sven trivdes bäst i lådan :) 
Kanslan att fylla 60 år- tja det är inte så farligt. Jag är tant, jag vågar vara den jag är i de flesta sammanhang. Går jag på ett träningspass och inte riktigt orkar allt- tja- jag har inget jag måste bevisa - jag är ju ändå 60 år. Pensionen börjar hägra i fjärran.
Tar jag ett måttband i min hand och kollar på de 60 år som gått så inser jag att ....... Det inte är lika många år kvar som de jag har levt.
Onekligen kommer tankarna på vad jag gör av mitt liv- vad är viktigt för mig? Igen och igen kommer en tacksamhet över att jag fått växa upp i ett kristet hem fått den livskraften med mig. 
Jag tror på en Gud som är med mig i livets alla skiftningar och även den dag när jag får gå in i evigheten. Jag tror på en nåd och förlåtelse som Jesus ger mig genom sin död och uppståndelse!
 
Åren spelar faktiskt inte så stor roll. 
 
Efter midsommar kom sommarvärmen med all sin kraft- en underbar sommar hade vi. En sväng till norra Norge med husbilen och vidare ner till Jakobstad och mina hemtrakter. 
Veckor här i Luleå där vi njöt av att bara vara Och umgås med familj och vänner
Vi fick njuta av en nyfödd Hugo ett par veckor. Den lilla familjen flyttade in hos oss pga av värmen- deras lägenhet formligen kokade i sommarhettan 
 
Det var första halvan av året - fortsättning följer.....

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela