livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Cykelresan i Mosel dag 3 och 4

Publicerad 2019-09-09 17:07:00 i Allmänt,

Ytterligare två cykeldagar är till ända och jag är fortfarande lika uppfylld. Vi passerar by efter by med vackra medeltida hus, fina planteringar och så återigen dessa vinodlingar som liksom biter sig fast efter bergssluttningarna.
Vi undrar så hur dom gör när de skördar, jag kan inte tänka mig att det finns fordon som tar sig uppför dessa branta sluttningar, vi har hört att en del fortfarande skördar för hand- men hur är det möjligt?? Det är mycket man inte förstår. 
Sen kan jag inte låta bli att fundera hur det ser ut med alkoholmissbruk i dessa vindalar! Eller kanske människorna här har under århundraden lärt sig måttlighet - jag vet inte. Men de bor otroligt vackert.
 
Igår hade vi en kort cykeltur, endast 26 km, vi checkade in på vårt hotell i Zeltingen. Jag blev nästan andäktig när vi klev över tröskeln till rummet, utanpå stod år 1584. 
En glimt från sovrummet och toaletten, tänk om väggar kunde tala!
Vi sov väldigt gott, trots del knarrande golvet och lyhörda väggar. 
Vi har halvpension så varje kväll serveras vi en trerätters middag, vi är väldigt nöjda med maten, både middagen och frukosten.
 
Vi hann också strosa längs de smala gatorna och njuta av atmosfären i den gamla 
 
Den här bilden är från Bernkastel-Kues där vi stannade och åt lunch
Till höger syns ingången till vårt hotell som alltså är från 1584. Det är fascinerande att så många hus är så välbevarade.
Det känns som om vi är med i en film, som om det inte är på riktigt.
Oftast är cykelvägen långt från bilvägen så det blir stilla och rofyllt - skogsbad- som det är populärt att prata om nuförtiden. 
Första dagen såg vi knappt till andra cyklister, men igår och idag har vi träffat på rätt många andra som är ute på samma äventyr som oss. Dock har vi inte träffat andra svenskar, bara tysktalande och ett par från Nederländerna.
 
Idag har vi avverkat 37 km och installerat oss på hotel Meyer i Zell. Sen vi kom fram har vi hunnit med ett eftermiddagsfika med ustrikt över Mosel, samma vy som vi har från vårt hotellrum
Då och då under dagarna har jag tänkt på Psalt. 23 - Herren är min herde, mig skall inget fattas.......
och dom här dagarna låter han oss verkligen vila på gröna ängar.......
Då gäller det att komma ihåg att Gud  går med oss även dom dagar när livet går tungt och vardagen är grå. 
Men nu gläds vi, njuter och laddar våra batterier! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela