livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Cykelresan i Moseldalen dag 5 och 6 - målgång

Publicerad 2019-09-11 17:42:00 i Allmänt,

Solen har varit vår följeslagare de två sista dagarna och även om det går bra att cykla med Haglögsjackan på - så är det ytterligare en dimension att cykla i shorts och linne.
 
Dessutom var det första morgonen igår som vi inte lät som två gamla storrökare när vi vaknade- hostan är nästan borta. Det måste vara bra luft här i Moseldalen.
 
Det blir allt vackrare ju längre norrut vi kommer - här är infarten till Cochem, en av de större orterna längs färden
Där stannade vi och åt lunch och passade på att strosa längs gränderna och njuta av historiens vingslag.
Det är inte bara vi som är här på cykel, så här såg ett av broräcken ut, och då syns bara en bråkdel på fotot.
Även idag, vår femte cykeldag så hör jag Ulf då och då nynna på den välkända sommarpsalmen: "Ack är det redan här så skönt, på denna jord så härligt grönt, hur skall det då ej bliva, I himmelen där Gud berett, vad ingen här på jorden sett Och ord ej kan beskriva" 
 
De här cykeldagarna har kännts som en enda lång retreat, eller som ett stormöte, där man översköljs av Guds nåd och välsignelse hela tiden.
 
Vi har ätit många festmåltider, för det mesta ser man framemot dom enstaka festmåltiderna och kan känna sig lite less på havregrynsgröt eller pasta och korv.
Men jag tänker att man kan ju inte bara äta när det är fest, man behöver mat däremellan också.
I sommar har jag i olika sammanhang mött människor då vi pratat om fantastiska predikningar och goda predikanter, när man har berörts av det man fått höra- och det är otroligt gott att man får vara med om det då och då.
Men jag tror att vi behöver vardagsmaten också, bönen, bibelord som kanske poppar upp i mobilen, söndagsgudstjänsten, fast den inte alltid känns så berörande. Vi översköljs ändå av Guds ord, bön och välsignelse.
Och ibland händer det att man upptäcker hur god havregrynsgröten är, samma sak kan hända med en "vanlig" söndagsgudstjänst, den kan beröra när man minst anar.
 
Nu är vi framme i Koblenz, har hunnit duscha och vila ett tag på hotellet, nu väntar den sista festmåltiden för den här resan. 
Vi känner oss otroligt glada och tacksamma över allt har gått så bra, det har varit över förväntan. Upplevelsen, boendet, maten - vi rekommenderar verkligen konceptet! 
I morgon väntar hemresan till Luleå, det känns också bra. Nu är vi redo för höstens vardag! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela