livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

April 2020

Publicerad 2020-04-16 20:09:00 i Allmänt,

Så sitter jag här i en värld som ingen av oss trodde vi skulle få uppleva. Mycket rullar på som vanligt och ändå är inget sig likt.
 
Jag jobbar, vi har fortfarande barngrupper och även konfirmander, en del av verksamheten har vi utomhus, och det går bra. T.ex. Vårt café har vi flyttat  ut på baksidan av kyrkan eftersom de flesta besökande där tillhör en riskgrupp. Men runt en eld med stolar på lagom avstånd är det trevligt att bryta ensamheten för en stund.
 
Påsken har gått, trots begränsningen på högst 50 samlade så dristade vi oss att åka till kyrkan. Det blev domkyrkan på skärtorsdagen,            Enda kyrkan i Luleå som firade nattvard. Det blev en fin inledning på påsken. Jag gillar verkligen det här att man klär av altaret och släcker ner i koret. Det hjälper mig att komma ihåg vad Jesus en gång gjorde för oss. 
 
Långfredagens lugna gudstjänst i Nederluleå kyrka, utan orgelmusik och med blicken mot korset- också en fin gudstjänst.         
Så kommer påskdagen med Kristus ropet- och svaret JA han är sannerligen uppstånden. Jag tror aldrig tidigare jag berörts så starkt av Kristusropet. Kanske för att vi verkligen behöver hoppet nu mer än någonsin. Livet segrar över döden, kärleken är alltid starkast. Därtill glada, maffiga Psalmer och påskens glädje och hoppfullhet blir tydligt. 
 
Mellan dom här dagarna är ju påskafton.      Vi har som många andra valt att inte träffa barn och barnbarn. Men denna soliga lördag hade vi bestämt att gå en bit in i skogen, göra upp eld, grilla och umgås............ 
En helt underbar dag  hade vi i skogen, med dom av de våra som bor i Luleå.
Här är jag med våra tre söner, just här är ju social distans lite SI och så, men pinnbrödet var viktigt.
 Tilläggas bör att nån (jag) hade lovat att ansvara för veden och tog med alldeles för lite.      Grabbarna tog en joggingtur tillbaka  hem och så var grillelden räddad. 
Innan Corona  så hann vi med en vecka i Mas Palomas i början på februari, precis innan man började avråda från att resa till södern.
 
Veckan innan gränsen stängdes till Finland hade vi några underbara dagar i Ylläs,          
Vi hade liksom tiden på vår sida och visst det är jag tacksam för
 
Det är mycket oro i denna tid, framförallt mycket ovisshet. Både om nära och kära ska drabbas, men jag tänker också på alla dom som har mist eller kommer att mista jobbet.
 
Men jag vill också tänka på allt Gott denna pandemi för med sig. Människor i höghus börjar prata med sina grannar,           Man ställer upp för varandra, många grupper har bildats som erbjuder sig att handla mat och mediciner åt våra gamla............
 
Jag var en söndagmorgon på Ormberget och åkte skidor, aldrig någonsin har jag sett så  många familjer åka skidor tillsammans. 
          Plötsligt har vi den där tiden att umgås som vi längtat efter, må vi Ta den tillvara på rätt sätt.
 
Vi har oftast haft  en resa bokad, och många planer inför semestern. Nu är det bara att njuta av det som finns nära och det är gott nog! Visst det känns tufft att gränsen till Finland är stängd där vi har dottern med familj, men jag tänker att det inte blir Så länge. Tack och lov för dagens teknik.
Vi får verkligen lära oss att ta en dag i sänder, Gud har lovat att han är med oss varje dag till tidens slut . Han har inte lovat oss att se in i framtiden.
Jag tänker att denhär tiden är en övning i förtröstan -            Gud bär oss också igenom Corona-pandemin.
 
Orden från Psaltaren 139 följer mig ofta -Herre, du utrannsakar och känner mig............................

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela