livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

2019

Publicerad 2020-03-28 18:37:00 i Allmänt,

Javisst ni läser rätt, jag blev lite sugen att skriva men inser att jag inte har skrivit någon årskrönika för 2019 - så här kommer den. Bättre sent än aldrig gäller här också.
 
Nyåret tog vi in i Kållby, och dagen efter åkte vi hem till Luleå. Det nya året började sen med en explosionsartad magsjuka. Jag har under många år skrytit med att jag aldrig får magsjuka, men plötsligt händer det. Fruktansvärt dåliga var vi nästan hela klanen Lundberg, tack och lov gick det ganska snabbt över.
 
Sen började trevligheterna- i mitten på januari åkte vi ner för att vara med när Oscar tog sin läkarexamen 
Det är speciellt när ens barn tar examen, man är glad, tacksam och stolt. Egentligen har man ju inget att vara stolt över, det är han som har gjort jobbet och hans stöttande fru, men ändå...
Jag kommer då och då ihåg en predikan då jag hörde jämförelsen när Mose mamma förberedde korgen och sen var tvungen att lägga den i Nilfloden och hoppas att rätt person skulle hitta honom och hur vi föräldrar agerar. 
Under barn- och ungdomsåren har vi försökt göra denna korg så tät och bra som möjligt och sen är man tvungen att släppa taget och barnen möter livets flod. Man hoppas och ber att de ska möta rätt människor och att livets Gud alltid ska få vara en del i deras liv. 
En sån här dag bubblar tacksamhet liksom över...
 
Våren gick sin gilla gång, livet var som vanligt,  några jobbiga veckor med oro och bekymmer, många veckor som bara rullade på.
 
I slutet på maj åkte vi ner till Jakobstad för att jag skulle vara med på en tjejkusinträff.
Vi bodde såklart hos dottern med familj och fick också njuta av barnbarnen 
Här är vi, de flesta av mina tjejkusiner, en älskad moster och en morbrors fru. Jag känner mig rik när jag tittar på det här fotot. Många minnen från en härlig barn- och ungdomstid!
Sommaren var inte så varm men helt perfekt för oss som cyklade väldigt mycket. Vi hade en hemester - tror jag skrivit om det i ett tidigare inlägg. 
 
MIdsommarhelgen blev en blitur ner till Linköping för att hjälpa Oscar och Sandra att packa ihop sitt bohag för flytt upp till Luleå. Gustav och Petter följde med som bärhjälp, min och Ulfs uppgift blev att ta hand om barnen.   Det blev några timmar på Leos lekland. Vi gläds åt att få dom upp till Luleå, där de småningom flyttade in i en lägenhet på Hällbacken.
 
Högsommaren bjöd också på ett fantastiskt bröllop, vår Petter och hans Ida sa JA- till varandra.
 
Det är också stort att som förälder få dela den glädjen när barnen har hittat sin livskamrat, och de känns så rätt för varandra.
SÅ mycket vi har att vara tacksamma över. 
 
Hösten med vår fantastiska cykelresa till Moseldalen och sen vardag som bara rullade på, det är gott nog. 
 
Julen blev speciell- för första gången firade vi jul på två- alla våra barn firade hos sina respektive svärföräldrar och svärmor hos min svägerska.
Visst kändes det konstigt, enda som var sig likt var gudstjänsten Kring krubban i Porsökyrkan.
Men det gick bra - tur att jag trivs så bra med mannen i mitt liv. 
 
Och nyårshelgen styrde vi mot Jakobstad. Bodde hos dottern med familj och firade en mycket trevlig nyårsafton med mina syskon hos syster Carin och hennes man Mikael.
 
Så läggs dag till dag och år till år- vad som väntar framöver vet ingen. Jag vill sluta med engelskt citat som jag inte vet varifrån det kommer.
 
I don´t know what the future may hold, but I know who hold the future. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela